Glavni Meni

Ltablice.com

Uputstvo za rešavanje testova

Test za B kategoriju sastoji se od 20 ispitnih kombinacija. Svaka ispitna kombinacija se sastoji iz dve grupe pitanja. U prvoj grupi nalazi se 17 pitanja, a u drugoj 20 pitanja. Sama forma pitanja može biti: u obliku ponuđenih odgovora, od kojih treba izabrati jedan, u obliku koji zahteva unos odgovora, u okviru rečenice, ili kao kod raskrsnica i znakova, gde se zahteva unos brojeva u određenom redosledu. Uz svako pitanje postoji i napomena koja upućuje na to kakva se vrsta akcije očekuje od korisnika.
Rešavanje testa počinje klikom na odgovor prvog pitanja. Od tada teče proteklo vreme za rešavanje testa. Mada, iako je vreme za rad testa ograničeno na 45 minuta, test se neće prekinuti, što znači da u cilju vežbe možete rešavati test duže od predviđenih 45 minuta.
Za polaganje testa B kategorije potrebno je sakupiti 63 od maksimalnih 70 poena.

Prilikom svakog odgovora na pitanje dobijate trenutni odgovor da li ste tačno odgovorili i koliko poena trenutno imate. Statistiku o tome koliko imate poena možete pratiti i na svakoj strani testa, jer u dnu strane postoje dva prozora, u kojima se nalazi mala statistika o tome kad je test počeo, koliko vremena je prošlo, na koliko ste pitanja tačno odgovorili.
Ukoliko na neko pitanje pogrešno odgovorite dobićete pouku o tačnom odgovoru, tako da kroz rešavanje testa i učite.
Po završetku testa, imate dugme za povratak na izbor testa, u kategoriji u kojoj ste bili, tako da možete izabrati opet isti test za rešavanje ili neki drugi.
Testovi za vežbu se nalaze u meniju Testovi za Vozački ispit.