Glavni Meni
Početna Novosti iz obuke za vozače Prva pomoć za kandidate za vozače

Novosti iz obuke za vozače

Prva pomoć za kandidate za vozače

Od 25.10.2012 oni koji tek upisuju obuku za vozače kao i oni koji su upisali obuku po starim pravilnicima(pre 25.10.12 započeli obuku), a nisu položili teoretski deo ispita, pohađaće obuku iz prve pomoći i na kraju polagati ispit, koji se sastoji iz dva dela : praktičnog i pismenog. Obuka traje osam časova, radi se o interaktivnoj praktičnoj nastavi.

prva pomoc prirucnik za kandidate za vozace

Crveni krst Srbije, koji sprovodi obuku, objavio je priručnik Prva pomoć – priručnik za vozače po kome će se u auto-školama sprovoditi obuka kandidata za vozače.

Uz priručnik se dobija disk sa snimcima pružanja prve pomoći i kontrolni test u elektronskom ili štampanom obliku sa pitanjima koja će kandidati dobijati na pismenom delu ispita.

Cena obuke iz prve pomoći sa literaturom i polaganjem ispita koštaće kandidata ukupno 8.520 dinara. Obuka košta 750 dinara po času, ukupno 6.000 dinara za 8 časova, a polaganje ispita je 2.520 dinara. Obuka traje dva dana po 4 casa, a treci dan se polaže.

Polaganje ispita iz Prve pomoći je nezavisno od auto-škole. Već sada se možete prijavljivati za polaganje ispita u vašem najbližem ogranku Crvenog krsta. Položen ispit iz prve pomoći je uslov da izađete na polaganje praktičnog dela vozačkog ispita.