Glavni Meni

Testovi za Voznju-Kategorija B

Auto Škola Test

Testovi za polaganje voza─Źkog ispita - kategorija B.

Testovi za vo┼żnju, za B kategoriju, sadr┼że 20 testova sa po 37 pitanja, ukupno 740 pitanja.


Svaki test tj. ispitna kombinacija sastoji se iz dve grupe pitanja. U prvoj grupi nalazi se 17 pitanja, a u drugoj 20 pitanja.

Ne mora da zna─Źi da ─çete Vi na ispitu dobiti ba┼í neku od ovih kombinacija, ve─ç to mo┼że biti potpuno nova kombinacija sastavljena od svih pitanja za B kategoriju.

Uz svako pitanje postoji i napomena koja upu─çuje na to kakva se vrsta akcije o─Źekuje od korisnika.
Re┼íavanje testa po─Źinje klikom na odgovor prvog pitanja. Od tada te─Źe proteklo vreme za re┼íavanje testa.
Za polaganje testa B kategorije potrebno je sakupiti 63 poena od 70.

Po┼ítovani korisnici, u testovima B kategorije izmenjena su ona pitanja koja nisu bila u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti u saobra─çaju (ZOBS). Npr. pitanja tipa : brzina u naselju je ograni─Źena na 50 km/h (bilo je 60km/h), parkiranje je svako zadr┼żavanje vozila du┼że od 3 minuta (bilo je 15 minuta), obavezna su svetla u toku vo┼żnje danju (ranije nisu bila), zabranjeno je kretanje vozilima na auto-putu i motoputu koja ne mogu da razviju brzinu ve─çu od 50 km/h (bilo je 40 km/h), zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje na udaljenosti manjoj od 5 metara od pru┼żnog prelaza (bilo je 15 metara), itd. Dodata su i neka nova pitanja umesto postoje─çih.

Sva pravila saobra─çaja iz novog ZOBS-a, obra─Ĺena i uz adekvatne ilustracije, nalaze se na sajtu Ltablice.com u sekciji menija "Obuka Voza─Źa". Preporu─Źujem Vam da ih pogledate.

Po┼ítovani korisnici, pitanja na sajtu Ltablice.com su uskla─Ĺena sa novim propisima i kao takva mogu Vam puno pomo─çi da utvrdite gradivo i polo┼żite testove, ali to nisu najnovija pitanja koja se sada dobijaju na testovima za polaganje teorijskog dela voza─Źkog ispita.

Kliknite na neku od sli─Źica prikazanih ni┼że dole, koje predstavljaju testove i po─Źnite da ih re┼íavate.

VaÜ model mo×e biti ovde!

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli