Testovi za Vozacki - Testovi za voznju - Kategorija B

Auto Škola Test

Testovi za polaganje vozačkog ispita - kategorija B.

Testovi za vožnju, za B kategoriju, sadrže 20 testova sa po 37 pitanja, ukupno 740 pitanja.


Svaki test tj. ispitna kombinacija sastoji se iz dve grupe pitanja. U prvoj grupi nalazi se 17 pitanja, a u drugoj 20 pitanja.

Ne mora da znači da ćete Vi na ispitu dobiti baš neku od ovih kombinacija, već to može biti potpuno nova kombinacija sastavljena od svih pitanja za B kategoriju.

Uz svako pitanje postoji i napomena koja upućuje na to kakva se vrsta akcije očekuje od korisnika.
Rešavanje testa počinje klikom na odgovor prvog pitanja. Od tada teče proteklo vreme za rešavanje testa.
Za polaganje testa B kategorije potrebno je sakupiti 63 poena od 70.

Poštovani korisnici, u testovima B kategorije izmenjena su ona pitanja koja nisu bila u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti u saobraćaju (ZOBS). Npr. pitanja tipa : brzina u naselju je ograničena na 50 km/h (bilo je 60km/h), parkiranje je svako zadržavanje vozila duže od 3 minuta (bilo je 15 minuta), obavezna su svetla u toku vožnje danju (ranije nisu bila), zabranjeno je kretanje vozilima na auto-putu i motoputu koja ne mogu da razviju brzinu veću od 50 km/h (bilo je 40 km/h), zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje na udaljenosti manjoj od 5 metara od pružnog prelaza (bilo je 15 metara), itd. Dodata su i neka nova pitanja umesto postojećih.

Sva pravila saobraćaja iz novog ZOBS-a, obrađena i uz adekvatne ilustracije, nalaze se na sajtu Ltablice.com u sekciji menija "Obuka Vozača". Preporučujem Vam da ih pogledate.

Poštovani korisnici, pitanja na sajtu Ltablice.com su usklađena sa novim propisima i kao takva mogu Vam puno pomoći da utvrdite gradivo i položite testove, ali to nisu najnovija pitanja koja se sada dobijaju na testovima za polaganje teorijskog dela vozačkog ispita.

Kliknite na neku od sličica prikazanih niže dole, koje predstavljaju testove i počnite da ih rešavate.

Vaš model može biti ovde!

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.