Dopunske table mogu biti postavljene uz znakove opasnosti, znakove izričitih naredbi i znakove obaveštenja. Cilj im je da bliže odrede značenje znaka uz koji su postavljene.

Znak Opis
dopunska tabla udaljenost znaka od primene Dopunska tabla koja označava udaljenost između znaka, uz koji je postavljena i početka dela puta, odnosno mesta, na koje se znak odnosi.
dopunska tabla duzina zone opasnosti Dopunska tabla koja označava dužinu dela puta na kome preti opasnost označena znakom, odnosno na kome se primenjuje izričita zabrana, obaveza odnosno ograničenje propisano znakom.
dopunska tabla udaljenost znaka od objekta primene Dopunska tabla koja označava udaljenost između znaka, uz koji je tabla postavljena i objekta, terena ili dela puta, na koji se znak odnosi.
dopunska tabla vreme zabrane Dopunska tabla koja označava vreme za koje izričita zabrana, obaveza odnosno ograničenje važi, ako ne važi neprekidno.
dopunska tabla blize odredjenje znaka tekstom Dopunska tabla koja rečima bliže određuje značenje znaka, odnosno daje dodatna obaveštenja o vrsti i načinu korišćenja vremenske zone parkiranja.
dopunska tabla blize odredjenje znaka slikom Dopunska tabla koja simbolom bliže određuje značenje znaka uz koji se ističe. Ukoliko se na dopunskoj tabli nalazi simbol teretnog vozila, na tabli se može upisati i najveća dozvoljena masa koja se odnosi na teretno vozilo.
dopunska tabla klizav kolovoz Dopunska tabla koja označava blizinu dela puta odnosno mesta na kome postoji opasnost od klizavog kolovoza zbog nastanka poledice ili snega.
dopunska tabla masinsko ciscenje snega Dopunska tabla koja označava deonicu puta na kojoj se sneg čisti mašinski i postavlja se za vreme čišćenja snega uz znak "Opasnost na putu".
dopunska tabla vremenski uslovi Dopunska tabla koja označava vremenske uslove u kojima važi znakom označena opasnost ili izričita naredba. U ovom slučaju, kada pada kiša.
dopunska tabla vremenski uslovi Dopunska tabla koja označava vremenske uslove u kojima važi znakom označena opasnost ili izričita naredba. U ovom slučaju, kada je na kolovozu sneg.
dopunska tabla ostecenje kolovoza Dopunska tabla koja označava vrstu oštećenja kolovoza i dužinu puta na koju se odnosi.
dopunska tabla pruzanje puta sa pravom prvenstva prolaza Dopunska tabla pružanje puta sa pravom prvenstva prolaza - označava put sa prvenstvom prolaza.
dopunska tabla zabrana parkiranja Dopunska tabla koja označava primenu zabrane parkiranja ili zaustavljanja - od znaka levo, u dužini 10m.
dopunska tabla zabrana parkiranja Dopunska tabla koja označava primenu zabrane parkiranja ili zaustavljanja - od znaka desno, u dužini 10m.
dopunska tabla zabrana parkiranja Dopunska tabla koja označava primenu zabrane parkiranja ili zaustavljanja - sa obe strane znaka, u dužini 10m.
dopunska tabla zabrana parkiranja Dopunska tabla koja označava primenu zabrane parkiranja ili zaustavljanja - od znaka.
dopunska tabla zabrana parkiranja Dopunska tabla koja označava primenu zabrane parkiranja ili zaustavljanja - do znaka.
dopunska tabla zabrana parkiranja Dopunska tabla koja označava primenu zabrane parkiranja ili zaustavljanja - do i od znaka.
dopunska tabla parking za invalide Dopunska tabla koja označava da je parkiralište, odnosno parking mesto rezervisano za vozila lica sa invaliditetom. Postavlja se uz znak "P" - parking.
dopunska tabla udaljenost parkinga Dopunska tabla koja označava položaj parkirališta ili garaža i udaljenost do njih.
dopunska tabla nacin parkiranja na trotoaru Dopunska tabla koja označava način parkiranja na trotoaru. Postavlja se uz znak P.
dopunska tabla nacin parkiranja na ulici i trotoaru Dopunska tabla koja označava način parkiranja kada se ono izvodi delom na trotoaru, a delom na kolovozu. Postavlja se uz znak P.
dopunska tabla nacin parkiranja na kolovozu Dopunska tabla koja označava način parkiranja na kolovozu. Postavlja se uz znak P.