Primer 1

U situaciji prikazanoj na slici primenjuje se pravilo desne strane, jer nema saobraćajca, semafora ni znakova. Takođe, nema tramvaja ni vozila sa pravom prvenstva prolaza. Iz tog razloga, prvo kroz raskrsnicu prolaze vozila obeležena brojevima 1 i 2 jer nemaju nikog sa svoje desne strane, zatim vozila sa brojem 3 i 4 i na kraju vozilo sa brojem 5.

resavanje neregulisanih raskrsnica - primer 1

Primer 2

U situaciji prikazanoj na slici nema saobraćajca, semafora, ni znakova što znači da primenjujemo pravila saobraćaja. Takođe, nema ni vozila sa pravom prvenstva prolaza, odnosno vozila pod pratnjom, na dužnosti. Međutim, pošto se u ovom slučaju na raskrsnici nalazi i tramvaj, pravila nalažu da pravo prvenstva prolaza na neregulisanoj raskrsnici u odnosu na sva vozila, bez obzira iz kog pravca dolaze, ima šinsko vozilo, zatim ide vozilo sa brojem 2 jer važi pravilo desne strane i ono ima pravo prvenstva prolaza u odnosu na vozilo sa brojem 3.

resavanje neregulisanih raskrsnica - primer 2

Primer 3

U situaciji prikazanoj na slici, vozilo policije tj. vozilo sa pravom prvenstva prolaza na zadatku, sa upaljenom rotacijom, na neregulisanoj raskrsnici ima pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva ostala vozila pa i u odnosu na tramvaj. Posle njega pravila nalažu da pravo prvenstva prolaza ima šinsko vozilo, a tek zatim putnički automobil sa brojem 3.

resavanje neregulisanih raskrsnica - primer 3